Skip navigation

Jumat, harddisk laptop-e dhekne tak scan nggo deteksi bad sector. Asale karena nek dinggo moco drive D lan E, harddisk-e muni banter. Suarane ra penak tenan, rasane koyo jarum sik dinggo moco seret. Wedi nek mengko ucul e.

Pisanan kae di-scan nganggo SpinRite. Ndilalah bar scanning 6 jam, kuwi isih scanning drive C, ketoke malah nemu bad sector anyar. Weladalah, padahal drive C ki sik suarane paling alus lho.

Aku panik to, ha terus SpinRite-e langsung tak setop. Soale jarene SpinRite ki kurang handal. Pindah nganggo sing jenenge Victoria. Jenenge koyo wedhok, tapi janjane ki lanang..sing nggawe. Hwa, bingung aku. Jan, bosone kurang manusiawi lan terlalu Indonesiawi. Keterangan menu-menune ki ditulis nganggo singkatan-singkatan. Untunge isih ono shortcut sakti, F1. Lumayan lah, patut diacungi jempol…dokumentasine. Ha nek soal isine, bar tak coba siji-siji, ternyata ketoke mung iso scan, ra iso nandani lokasi bad sector. Yo wis, akhire genti meneh nganggo program liyane.

Bar Victoria, terus genti karo Jason. Ra ding, ngapusi, aku isih stret kok, bukan penyuka sesama tapi pembenci sesama. Balik maning nang laptop. Programe saiki nganggo HDAT2, dudu ketua MPR kae lho ya. Menu program rada mendingan, ora mung singkatan cendhek-cendhek. Tapi sing dhowo-dhowo ki rung tentu penak. Contohe nek impoten (maksut: ra berfungsi). Nyatane bener to, aku ra dhong blas isine. Disfungsi! (user-e)

Bar nyoba macem-macem nganggo HDAT2, akhire tak cancel, wedi nek ngrusak data-datane je. Metu seko programe, mlebu DOS, dipak..eh, salah, reboot…eng ing eng…Windowsku rusak. Asem******. Yen meh nginstall ulang, instaler-e ki mesti otomati nge-format partisi. Ha nek di-format, Informasi bad sector hardisk-e ilang, padahal Scandisk/Chkdsk-ne Windows2000 ki lemah mendeteksi bad sector. Lagi marem nek wis ono file sik ditulis nang lokasi bad sector kuwi (yo jelas corrupt).

Saiki dino minggu. Bad sector-e durung iso tak dandani. Hauhauu…

Kapok!

One Comment

  1. *hihi, ben muncul neng technorati, kapokkk pindo >:)

    wis mulih wae le, angon bebek kono


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: